Nieuws

Overkluizing TK25

 

 

 

 

 

 

 

Van 10 tot 14 juni 2023 mochten we ons steentje bijdragen, of liever wegnemen, aan de werken aan de Oosterweelverbinding !  De tijdelijk overkluizing onder de nieuwe gebouwde brug moest worden verwijderd. De overkluizing bestond uit 5 identieke vakwerkliggers met een lengte van 30 meter en een gewicht van elks 30 ton. De liggers konden niet met een telescoopkraan weggenomen worden omdat er te weinig ruimte was tussen de liggers en de nieuw gebouwde brug. Enige creativiteit was dus nodig om de constructie veilig en snel weg te nemen zonder de nieuwe brug te beschadigen.

We besloten om elke ligger vanonder de brug te rijden en dan te verknippen. Maar wegrijden was eenvoudiger gezegd dan gedaan.  De liggers lagen immers op 8 meter hoogte en er is geen heftruck die dat gewicht op die hoogte kan nemen. Na zorgvuldig reken- en denkwerk hebben we met 2 heftrucks en enkele zeecontainers elke vakwerk voorzichtig van zijn sokkel gelicht en naar een vrije ruimte gereden. Vervolgens konden we de containers en de vakwerk afstapelen zodat de knipschaar haar werk kon doen. Ook de portieken waarop de vakwerken rustten werden verschroot.

 

 

 

 

 

 

 

 

De laatste vakwerk lag te schuin ten opzichte van de weg. Deze dienden we recht vooruit weg te rijden waardoor de vakwerk niet recht op de zeecontainers lag en we de bovenste container niet meer konden afnemen met de heftrucks.
Na enig overleg hebben we dan gekozen om de zwaartekracht zijn werk te laten doen.

 

Tot grote tevredenheid van de klant werd het werk tijdig en zonder enige opmerking van de werfveiligheid opgeleverd.

Een klus waar we als Vermetal trots op zijn en alleen maar konden slagen door de inzet van onze Louis, Javier, Tom en Yarrid.

Daarnaast dank aan Keuleers Renting en onze opdrachtgever THV Civiel met de deelnemende bedrijven Artes-Roegiers, CIT Blaton, Mobilis en Lantis.